بهترین ورزش برای بیماران قلبی با سابقه سنکوپ چیست؟
افرادی که بیماری سنکوپ قلبی را تجربه میکنند، باید تحت نظارت و درمان باشند. سنکوپ به حالتی گفته میشود که فرد به صورت موقتی هوشیاری و آگاهی خو را از دست داده و غش کرده است. گاهی اکسیژن به مغر نمیرسد و علت اصلی سنکوپ قلبی هم همین موضوع اعلام میشود. اما عوامل دیگری
افرادی که بیماری سنکوپ قلبی را تجربه میکنند، باید تحت نظارت و درمان باشند. سنکوپ به حالتی گفته میشود که فرد به صورت موقتی هوشیاری و آگاهی خو را از دست داده و غش کرده است. گاهی اکسیژن به مغر نمیرسد و علت اصلی سنکوپ قلبی هم همین موضوع اعلام میشود. اما عوامل دیگری هم مانند: احساس سنگینی در پاها، تاری دید، گیجی، احساس گرما، سرگیجه و حالت تهوع از جمله علائم سنکوپ قلبی هستند.
اما برای اینکه بتوان بعد از درمان سنکوپ قلبی مجدد شرایط بهتری از فعالیتهای روزانه را انجام داد، نیاز است ورزش کرد. از این رو درباره بهترین ورزش برای بیماران قلبی در ادامه متن اطلاعاتی را در اختیارتان قرار میدهیم. تا انتهای متن همراه ما باشید.
سنکوپ چیست؟
به حالت از دست دادن موقتی هوشیاری، سنکوپ میگویند. هنگامیکه فرد، دچار سنکوپ میشود به صورت ناگهانی هوشیاری خود را از دست میدهد و به زمین میافتد. مدت زمان بی هوشی فرد از چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد و بعد از مدتی فرد هوشیاری خود را به دست میآورد.
فرد، قبل از سنکوپ احساس تهوع، سرگیجه و استفراغ میکند و به صورت ناگهانی و بدون هیچ احساس قبلی، این اتفاق رخ میدهد. علائم سنکوپ قلبی در هر فردی متفاوت است. برخی از افراد بعد از سنکوپ و به دست آوردن هوشیاری، سرحال و بدون علائم هستند، مگر در حین افتادن به زمین ضربهای به جسم آنها وارد شده باشد. دقت داشته باشید که در حالت سنکوپ، دستگاههای قلب و ریه فعال هستند و ممکن است که سنکوپ تکرار شود. در این شرایط رساندن سریع بیمار به دکتر طب اورژانس از اقدامات ضروری میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه سنکوپ قلبی چیست و چه علایم و درمانی دارد، پیشنهاد میکنیم به مجله سلامت دکتردکتر مراجعه نمایید.
انواع سنکوپ
پزشکان متخصص سنکوپ را به سه دسته سنکوپ قلبی، غیر قلبی و سنکوپ با علل ناشناخته تقسیم بندی میکنند. در حقیقت سنکوپ به علت اختلالات قلبی و بیماریهای مختلف اتفاق نمیافتد. بلکه آریتمی قلبی دلیل اصلی سنکوپ است. اگر آریتمی قلبی رخ دهد و قلب توانایی پمپ کردن خون کافی را نداشته باشد، سنکوپ رخ میدهد. هر یک از انواع سنکوپ که رخ دهد، باید درمان شود تا قلب دوباره شرایط ایدئالی داشته باشد. برای درمان انواع سنکوپ از دارو، نصب ضربان ساز و روشهای جراحی استفاده میشود.
انواع سنکوپ قلبی در اثر چه عواملی ایجاد میشوند؟
بیماریهای قلبی میتوانند خون و عرضه اکسیژن به مغز را دچار اختلال کنند. از این رو ممکن است که شرایط احتمالی برای بروز سنکوپ رخ دهد که مهمترین عوامل آن عبارتند از:
- آریتمی قلبی یا ضربان قلب غیرطبیعی
- مشکلات دریچهای قلب (تنگی، انسداد دریچههای قلب)
- فشار خون بالا یا فشار خون پایین
همچنین حمله قلبی که در اثر آن قسمتی از عضله قلب به دلیل کمبود خون و اکسیژن میمیرد هم میتواند از عوامل سنکوپ باشد. با بروز هریک از این بیماریها و شرایط رخ داده، باید به موقع دکتر و متخصص قلب را در جریان بگذارید تا اقدامات پزشک انجام شود.
سنکوپ قلبی چه علائمیدارد؟
به طور معمول سنکوپ قلبی دلایل و علائم خاصی ندارد، اما مهمترین و شاخصترین نشانههای بروز این بیماری عبارتند از:
- ضعف عضلات
- رنگ پریدگی
- احساس سنگینی در پاها
- تعریق
- استفراغ
- خفگی
- تاری دید
- گیجی
- احساس گرما
- سرگیجه
- حالت تهوع
افرادی که هریک از این علائم را دارند باید نشانهها را جدی بگیرند تا از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
ورزش چه تاثیر بر سلامتی قلب دارد؟
برای تقویت عضلات بدن و قلب نیاز است که ورزش انجام داد. قلب به عنوان ماهیچه بزرگ برای تقویت نیاز به ورزش دارد. از این رو با برنامهریزی در روتین ورزشی میتوان از سلامت قلب محافظت کرد. هرچه سن و سال افراد بیشتر میشود، به دلیل رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک کافی ممکن است که ناراحتیهای قلبی بیشتر شوند. بنابراین برای تضمین سلامت بدن نیاز است که ورزشهای مختلف را در روتین روزانه قرار داد.
با انجام ورزشهای هوازی سبک میتوان به عضلات قلب کمک کرد. اما درک اینکه این نوع ورزش چقدر میتواند روی سلامت قلب تاثیر بگذارد، در چند ماه اول مشخص خواهد شد. اما از مهمترین دلایل ورزش برای سلامت بدن و قلب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش فشار خون
- کنترل وزن
- کمک به تقویت عضلات بدن
- کاهش استرس
افرادی که ورزش کردن را در برنامه روتین خود قرار میدهند از سایر افراد، وضعیت بهتری دارند و قلب آنها سلامتتر است.
بهترین ورزش برای قلب
ورزشهای مختلفی برای تقویت عضلات قلب وجود دارند که باید متناسب با شرایط سن، نوع فعالیتهای روزانه و بررسی بیماری قلبی انجام شوند. هر ورزشی که باعث افزایش ضربان قلب شود برای قلب مفید بوده و میتوان با ورزش کردن از بروز بیماریهای قلبی هم جلوگیری کرد البته نیاز است که برای تعیین میزان فعالیت خود با متخصص قلب مشورت کنید. بهترین ورزش برای بیماران قلبی که توصیه میشوند به شرح زیر هستند.
تمرینات مقاومتی برای توانبخشی: تمرینات مقاوتی توانبخشی قلب را بهبود میدهد، زیرا روی چربیهای بدن تاثیر دارد.
تمرینات کششی و تعادلی: این نوع تمرینات به طور مستقیم روی قلب تاثیر میگذارند و به بهبود وضعیت قلب کمک میکنند.
تمرینات هوازی برای افزایش استقامت: ورزش هوازی گردش خون را افزایش داده و منجر به کاهش خون و ضربان قلب میشود.
از جمله بهترین ورزش برای بیماران قلبی عبارتند از:
- شنا
- دوچرخه سواری
- یوگا و پیلاتس
- ایروبیک
- پیاده روی
- دو آهسته
- قایقرانی
- رقص
- تای چی
- اینتروال
توجه داشته باشید که هر یک از این ورزشها باید تحت نظر پزشک باشند.
در صورت بروز این علائم ورزش را متوقف کنید
در صورتی که ورزش کردن به قلب شما فشار وارد کند باید بلافاصله ورزش را متوقف کرد. در صورت بروز بعضی از علائم باید با پزشک متخصص مشورت کرد تا وضعیت قلب شما بررسی شود. مهمترین علائم که در حین ورزش رخ میدهد و باید ورزش را متوقف کرد عبارتند از:
- درد قفسه سینه
- ضربان قلب یا نبض نامنظم
- تنگی نفس
- حالت تهوع
- سرگیجه یا سبکی سر
هریک از این علائم هشدار دهنده هستند و باید در اسرع وقت برای پایدار شدن وضعیت با پزشک ارتباط گرفت.
بهترین متخصصهای قلب در دکتردکتر
سنکوپ قلبی میتواند در حین انجام فعالیتهای مختلفی رخ دهد. عدم اکسیژن کافی به مغز میتواند مهمترین دلیل برای سنکوپ باشد. اما تعریق، احساس خفگی، گیجی و احساس گرما هم میتوانند دلایل مهمی برای سنکوپ باشند. پزشکان برای تقویت عضله قلب، ورزشهای سبک را توصیه میکنند تا در صورت بیماری قلبی، مشکلات کمتری برای فرد رخ دهد. پیاده روی، شنا، دو آهسته، قایقرانی و رقص جزو بهترین ورزش برای بیماران قلبی توصیه شده است.
اما نگران نباشید! در صورت بروز هرگونه بیماری قلبی میتوان در اسرع وقت و به صورت آنلاین از بهترین متخصصهای کشور نوبت مشاوره و ملاقات حضوری دریافت کرد.
دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی پزشکان در کنار شما است تا بتوانید به راحتی از بهترین متخصصهای قلب وقت مشاوره تلفنی یا ملاقات حضوری دریافت کنید. کافی است که به صفحه اصلی این سایت به آدرس drdr.ir مراجعه کنید و از بهترین متخصصها نوبت بگیرید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰